A murit Alan Rickman, omul care ne-a făcut să îl iubim pe Severus Snape

Alan Rickman a murit la 69 de ani. A lăsat în urmă o carieră cinematografică iimpresionantă, care l-a propulsat rapid în lista celor mai iubiți actori britanici. Alan Rickman e cel mai cunoscut pentru interpretarea lui Severus Snape.

 

Se pare că Alan Rickman a murit, joi, din cauza cancerului. Rolurile pentru care i-au garantat un loc în memoria generațiilor întregi au fost cel al profesorului Snape din seria Harry Potter, precum și cel al lui Hans Gruber din Die Hard (1988). Chiar dacă și-a început cariera cinematografică la 40 de ani, ceea ce poate fi considerat destul de târziu pentru amatorii de filme, în aproape 30 de ani a devenit una dintre cele mai iubite figuri ale industriei. De asemenea, are una dintre cele mai recognoscibile voci.

După cum spuneam, e poate cel mai la îndemână să îl asociezi cu înfricoșătorul profesor Severus Snape din Harry Potter. Nu ne vine în minte un actor care să fi putut reda mai bine amestecul de aciditate și blândețe care îl caracterizau pePlesneală, căruia Lilly Potter i-a frânt inima.

A jucat în Mesmer, pentru care a fost ales „Cel mai bun actor” la Festivalul Filmului de la Montreal. Pentru Sense & Sensibility (Rațiune și simțire) și Michael Collins a obținut nominalizări la premiul BAFTA, iar pentru Robin Hood: Prince of Thieves a obținut premiul BAFTA pentru rol secundar. Pentru interpretarea călugărului rus enigmatic în filmul realizat de HBO, Rasputin, Rickman a obtinut în 1996 premiile Emmy, Globul de Aur si SAG.

Faptul că Alan Rickman nu a primit niciodată un Oscar a fost un subiect îndelung discutat în interviuri, dar nu a părut vreodată să îl deranjeze pe regretatul actor. „Actorii sunt agenți ai schimbării. Un film, o piesă de teatru, o piesă muzicală, o carte, toate pot face o diferență. Pot schimba lumea”, spunea acesta. Vestea că Alan Rickman a murit a fost confirmată de familia actorului pentru The Guardian.