Disney le promite fanilor o experienţă inedită în noile parcuri tematice Star Wars

Compania Disney a dezvăluit imagini cu schiţele parcurilor tematice Disney Star Wars, care vor fi construite în California şi Florida, într-o emisiune TV prezentată de actorul american Harrison Ford, promiţându-le fanilor filmului o experienţă inedită, informează cotidianul The Telegraph.

Actorul Harrison Ford a oferit câteva opinii la cald referitoare la parcurile de distracţie Disney Star Wars.

Compania Disney a dezvăluit noi imagini cu schiţele parcurilor tematice Disney Star Wars, într-o emisiune TV prezentată de “Han Solo” însuşi, personajul din prima triologie Star Wars, interpretat de actorul american Harrison Ford.

“Când mă gândesc la potenţialul unui film, mă gândesc la o experienţă pe care o împărăşim cu toţii”, a declarat Ford pentru publicul care a vizionat episodul aniversar ce a marcat împlinirea a 60 de ani de Disneyland, episod difuzat duminică seară pe canalul tv ABC.

 

 

“Mergem în sala de cinema – poate avem norocul unor locuri confortabile şi al unui sistem de sonorizare nemaipomenit, avem popcorn şi dulciuri – luminile se sting, ecranul se luminează şi suntem gata să pornim într-o călătorie pentru câteva ore. Atunci când de termină, dacă suntem norocoşi, ieşim din sală şi privim lumea un pic altfel. Star Wars este, din lipsa unui cuvânt mai bun, nemaipomenit”, a declarat actorul. “Sunt atât de norocos că am avut şansa de a face parte din acest film, de a merge în acele locuri iconice, iar în curând şi tu vei putea face asta. Nu într-o galaxie îndepărtată, ci într-un loc apropiat de casă”, a adăugat el.

Planurile de construcţie pentru noul parc au fost dezvăluite prima oară de directorul executiv al Disney, Bog Iger, în timpul expoziţiei D23 a companiei, din luna august.

“Vom crea o nouă lume impresionantă care reprezintă cel mai extins proiect tematic al nostru construit pe teren la ora actualã”, a declarat Iger. Vizitatorii acestei atracţii cu o suprafaţă de aproximativ 5,6 hectare, din Disneyland California şi Disney World, Florida, vor putea vizita cantina din episodul IV al “Războiului Stelelor: O Nouă Speranţă”, vor putea pilota nava Millennium Falcon şi se vor putea întâlni cu personajele din filme.

“Imaginează-ţi că te afli în mijlocul unei bătălii dintre rezistenţă şi primul ordin, într-o cursă contratimp”, se arată într-un clip de promovare a parcului tematic: “Ai vizionat saga – acum este timpul să intri în acele spaţii originale implicându-ţi toate simţurile. Te vei întâlni cu extratereştrii şi droizii unei lumi supranaturale, într-o piaţă unde vei putea gusta delicatese locale”

Desenele artiştilor pentru noul Star Wars dezvăluie şi o navă spaţială imperială şi o stradă cu o piaţă a extratereştrilor, în timp ce imaginile anterioare de la expoziţia D23 oferă o ideea asupra lumii înconjurătoare şi o mică impresie despre cum va arăta nava Millenium Falcon.

Franciza “Războiul stelelor” a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum “May the force be with you” (“Forţa fie cu tine”) au intrat în cultura populară mondială.