Exercițiu național-săptămâna viitoare, toate sirenele din țară vor suna

Săptămâna viitoare, între 18 și 21 aprilie, Departamentul pentru Situații de Urgență va organiza un amplu exercițiu în timpul căruia va verifica starea de funcționare a sirenelor din toată țara.

Sirenele electrice și electronice, peste 7.000, vor fi auzite câte 16 secunde, între orele 10 și 15, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cătălin Chirca. Sirenele sunt amplasate pe clădiri.

„Locuitorii capitalei, dar și cei din țară, vor auzi semnalul de alarmare compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, prin intermediul sirenelor electrice și electronice. Unde va fi posibil, vor fi trimise și mesaje de avertizare locală către populație. La nivel național există peste 7.700 de sirene electrice și electronice. Sunt amplasate pe clădiri înalte, astfel încât să fie auzite de cât mai mulți cetățeni”

– a declarat la Europa FM, Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cătălin Chirca, recomandă populației să rămână calmă și să urmărească anunțurile autorităților.

Simulările vor începe marţi, 18 aprilie iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.