Herăstrău on Ice

Spre bucuria locuitorilor şi a turiştilor, Parcul Herăstrău va găzdui în preajma Sărbătorilor şi pe toata perioada lor un târg în aer liber, unde mirosul vinului fiert şi al cozonacului aburind vor desfăta simţurile organizatorilor.

Timp de 35 de zile, în cele 50 de căsuţe, bucureştenii sunt aşteptaţi cu de toate pentru toate gusturile: ceramică pictată, icoane, jucării, articole din piele, artizanat din zona Corund, podoabe pentru bradul de Crăciun, dulceţuri, siropuri, plăcinte aburinde, cozonac şi poale-n brâu, vin, bere şi ţuică fiartă. În zona de fond, vizitatorii vor putea degusta mâncare tradiţională: sarmale boiereşti, berbecuţ şi viţel la proţap, prepeliţe la jar. Vor exista şi o stână în miniatură şi o afumătoare din zona Bucovinei.

Lângă căsuţele împodobite cu cetină şi luminiţe multicolore, se va regăsi şi un patinoar de 1500mp unul din cele mai mari patinoare din ţară dar şi un carusel ultramodern, trenuleţ electric pentru copii şi saltele de jumping. Tot aici se va afla şi Căsuţa lui Moş Crăciun.

Pe durata târgului, în fiecare sâmbătă şi duminică pe scena amplasată în parc vor urca formaţii de muzică populară, coruri de colindători, ansambluri populare din diferite zone ale ţării. Tot aici se va organiza în premieră Revelionul.

Decorul de poveste va fi completat de un brad alb uriaş, împodobit cu mii de beculeţe.