Life


Semnificaţii istorice pentru ziua de 6 mai

În 1856, s-a născut Sigmund Freud, medic neuropsihiatru, fondatorul şcolii de psihanaliză (d. 23 septembrie1939)   1639 - S-a încheiat construcţia bisericii Trei Ierarhi din Iaşi


1682 - Ludovic al XIV-lea îşi mută curtea la Versailles
1729 - Ioan Inochentie Micu este numit episcop al românilor uniţi

1758 - S-a născut Maximilien Robespierre, conducător al Revoluţiei franceze (d. 28 iulie 1794)
1861 - S-a născut Rabindranath Tagore, poet indian laureat al Premiului Nobel (m. 7 august 1941)
1889 - Turnul Eiffel este deschis oficial publicului cu prilejul Expoziţiei Universale de la Paris
1899 - La Haga a avut loc prima Conferinţă a Păcii
1915 - S-a născut Orson Welles, regizor, scenarist şi actor american de teatru şi film (d. 10 octombrie 1985)
1961 - A încetat din viaţă Lucian Blaga, filosof, poet, dramaturg, traducător, jurnalist, profesor universitar şi diplomat român (n. 9 mai 1895)
1984 - Are loc, la Palatul Sporturilor din Bucureşti, gala de adio a gimnastei Nadia Comăneci
1990 - A avut loc prima deschidere a frontierelor dintre România şi Republica Moldova, denumită "Podul de Flori"
1992 - A încetat din viaţă actriţa şi cântăreaţa de origine germană Marlene Dietrich (n. 27 decembrie1901)
1994 - Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi preşedintele Franţei Francois Mitterand au inaugurat Eurotunelul care leagă Marea Britanie de Continent, pentru prima dată de la sfârşitul glaciaţiunilor
2000 - Fostul dictator chilian Augusto Pinochet a fost înştiinţat de inculparea sa de către justiţia argentiniană pentru asasinarea în anul 1974, la Buenos Aires, a şefului Statului Major al armatei chiliene din acea vreme, generalul Carlos Prats

2003 - A fost inaugurată, la Moscova, prima staţie de metrou din lume aflată la cea mai mare adâncime. Staţia Park Pobedi (Piaţa Victoriei) este construită la 90 de metri sub pământ.
2007  - Nicolas Sarkozy a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa
2009  - Canada a realizat prima descifrare genetică a virusului gripei porcine A(H1N1), care ar putea ajuta la crearea unui vaccin, a anunţat ministrul Sănătăţii, Leona Aglukkaq

no comments


10 lucruri pe care le poţi cere în avion. La unele sigur nu te gândeai

  Există o serie de servicii de care poate beneficia orice pasager aflat la bodul unui avion, însă de multe dintre ele foarte puţini ştiu.

Continue reading

no comments


Exercițiu național-săptămâna viitoare, toate sirenele din țară vor suna

Săptămâna viitoare, între 18 și 21 aprilie, Departamentul pentru Situații de Urgență va organiza un amplu exercițiu în timpul căruia va verifica starea de funcționare a sirenelor din toată țara. Sirenele electrice și electronice, peste 7.000, vor fi auzite câte 16 secunde, între orele 10 și 15, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cătălin Chirca. Sirenele sunt amplasate pe clădiri.

„Locuitorii capitalei, dar și cei din țară, vor auzi semnalul de alarmare compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, prin intermediul sirenelor electrice și electronice. Unde va fi posibil, vor fi trimise și mesaje de avertizare locală către populație. La nivel național există peste 7.700 de sirene electrice și electronice. Sunt amplasate pe clădiri înalte, astfel încât să fie auzite de cât mai mulți cetățeni”
– a declarat la Europa FM, Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cătălin Chirca, recomandă populației să rămână calmă și să urmărească anunțurile autorităților. Simulările vor începe marţi, 18 aprilie iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

Continue reading

no comments


Sfarsitul faimosului joc "Club Penguin"

Club Penguin isi inchide "portile" dupa 11 ani de activitate. Jocul va fi inlocuit de o aplicatie pe mobil care va avea numele de "Insula Club Penguin"

Continue reading

no comments


Rusia le va interzice persoanelor născute după 2015 să cumpere vreodată ţigări

Rusia le va interzice persoanelor născute după 2015 să cumpere vreodată ţigări, potrivit unei propuneri înaintate de un grup de parlamentari în cadrul planului pe termen lung al autorităţilor de a eradica fumatul în ţară, relatează Daily Mail.

Continue reading

no comments


Platforma Hitbox, a fost cumparata

Aceasta este o declaratie din partea lui Martin Klimscha, Hitbox co-founder & CEO:

Îmi amintesc ziua în care am pornit Hitbox de parcă ar fi fost ieri. Era la începutul anului 2013 – Rene și eu stăteam într-o cameră mult prea mare pentru două persoane. Am fost destul de norocoși să primim vechiul birou Google pe gratis pentru două luni. Chiar în centrul Vienei. Rene Weinberger, un coder genial și un gamer avid și eu, venind din industria financiară de aproape 10 ani iar amândoi având sute de zile jucate de Quake, Counter-Strike și WoW. Gameri în inimă.

Eram entuziasmați să creăm ceva unic, ceva ce oamenii ar iubi. O tehnologie ce conectează oameni în timp real, pentru a face stream și a vorbi despre orice legat de gaming. O rețea socială în care ambii streamerul și spectatorul să poată petrece timp împreună. L-am adăugat pe Markus în echipa fondatoare, un product designer și strategist strălucit.

Îmi amintesc foarte bine multele nopți târzii… și weekenduri, care erau zile normale de lucru pentru noi. Mii de linii de cod mai târziu, am lansat platforma în septembrie 2013. În același timp am primit investiția inițială prin vechiul nostru partener SpeedInvest și am început.

Am fost norocoși să aducem oameni super talentați care au transformat visul nostru în visul lor. Pasiunea lor, loialitatea lor în timpuri bune și rele, dedicarea lor pentru jocuri și către comunitate este ceva ce n-am mai trăit până acum.

Și n-am fi aici fără voi – comunitatea noastră. Voi sunteți fundatia noastră. Am făcut greșeli, câteodată am încurcat lucrurile, dar v-am ascultat și am continuat să muncim din greu. Împreună am crescut Hitbox la milioane de utilizatori activi.

Astăzi sunt bucuros să anunț faptul că am fost achiziționați de Azubu. Asta poate veni ca o surpriză pentru mulți dintre voi. Dar vă asigur că este o oportunitate grozavă. Am ales Azubu deoarece cu ei putem continua să facem ceea ce iubim: să creăm o tehnologie excelentă pentru gameri și fani ai sporturilor electronice (esports). Noul CEO al Azubu, Mike McGarvey și echipa lui ne împărtășesc aceleași valori și viziune pe termen lung și cred în comunitate, ca și noi.

Împreună cu Azubu, vom reuși să ne mărim serviciul, să ne extindem echipa și infrastructura și, cel mai important, să continuăm să creștem și să vă sprijinim, comunitatea noastra extraordinara Hitbox.

Ce se va schimba? Hitbox va continua să existe separat pentru moment și va avea grijă de utilizatori și parteneri ca de obicei, va asigura uneltele care vă vor ajuta să creați cele mai interactive streamuri care există. Împreună, Hitbox și Azubu, vor lansa o nouă platforma, centrată pe optimizarea experienței utilizatorilor de telefonie mobilă și tehnologii de monetizare, întărită de tehnologiile noastre dezvoltate intern, relații cu parteneri tehnici și o echipă pasionată dedicată pentru a împinge limitele de live streaming de jocuri video. 

Vreau să profit de ocazie și să multumesc fiecarul membru în parte din comunitatea Hitbox pentru faptul că ne-a adus unde suntem astăzi. Nu am fi aici dacă nu ați fi voi. De asemenea, vreau să multumesc în special investitorilor nostrii SpeedInvest, Wargaming AWS și îngerilor noștrii de afaceri grozavi care ne-au susținut cresterea noastră plină de dureri și împiedicări.

Sunt foarte mandru de echipa Hitbox. Vă mulțumesc pentru tot. Acesta este începutul a ceva nou, chiar mai bun. Nu aș putea fi mai entuziasmat de atât. Let’s rock!

-Martin Klimscha, Hitbox co-founder & CEO



Continue reading

no comments


Radio 21 își schimbă denumirea

Schimbare importantă în zona de radio. Un radio lansat la începutul anilor 90 își schimbă denumirea. Este vorba de Radio 21, care își schimbă denumirea în Virgin Radio, din 9 ianuarie 2017. CNA a aprobat în ședința de astăzi noua denumire, dar și un nou acționariat, în urma căruia Lagarderre, care până acum avea 20% din societate, devine acționar unic. Motivul schimbării? Prăbușirea din ultimii ani a audienței postului. „Din lider absolut, cu 500.000 de ascultători în București și 1,5 milioane în urban, Radio 21 a ajuns să numere acum mai puțin de 100.000 de ascultători în București și sub 500.000 în urban”, se arată în motivarea reprezentanților postului de radio. „Este radioul care a lansat cele mai de succes emisiuni de matinal din România: aici s-au format și s-au dezvoltat cuplurile Șerban Huidu și Mihai Găinușă, precum și Mihai Morar și Daniel Buzdugan. Dar lipsa unei televiziuni în cadrul grupului, dubșată de nevoia de dezvoltare a celor patru realizatori a făcut ca aceștia să aleagă alte instituții media, unde au putut lansa și emisiuni TV de succes. Primii au părăsit grupul în 2003, ceilalți în 2008. De atunci, Radio 21 a fost obligat să-i înfrunte, practic, pe cei care i-a creat”, se mai arată în documentul depus la CNA, în care se motivează transformarea postului. Despre profilul Virgin Radio: Postul va rămâne cu același format CHR (Contemporary Hit Radio). Postul va targeta persoane cu vârste între 15 și 29 de ani și „va difuza cele mai puternice hituri internaționale și românești ale momentului”, potrivit documentației postului. „Virgin Radio se va aventura să lanseze în premieră piese noi din repertoriul național și internațional, în încercarea de a-și crea propriile hituri, în acord cu formatul său muzical” Odată cu schimbarea denumirii, se modifică și întreaga grilă de programe:

  • Matinalul Dimineața-n mare fel cu Bogdan și Shurubel se numi Virgin Tonic și va începe la 6.30.
  • De la 10.00 la 13.00 urmează emisiunea Virgin Music, cu Alice Tudor
  • De la 13.00 la 16.00 tot Virgin Music, cu Andrei Niculae, prezentator
  • 16.00 - 19.00 Andreea Remețan va face Virgin Drive
  • De la 19.00  la 22.00 Cristi Stanciu și Dj Rayen va face Music Mix


Continue reading

no comments


CNN cumpara aplicatia video "Beme" a lui Casey Neistat

CNN a achizitionat aplicatia "Beme", o aplicatie de social media lansata anul trecut de popularul YouTube-er Casey Neistat.

Continue reading

no comments


Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României

Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii. Tot în Bucureşti va avea loc joi, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de parade militare, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, expoziții de tehnică militară de luptă și armament şi retrageri cu torţe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare. Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale. Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010. Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 27 noiembrie și 1 decembrie.

Continue reading

no comments


Guvernul a decis că 2 decembrie este zi liberă

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri ca 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, urmând ca aceştia să recupereze ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-şi prelungească timpul zilnic de lucru până la 16 decembrie.

Continue reading

no comments