Netflix va intra in Romania in 2016.

Din luna ianuarie, romanii vor putea sa se aboneze la serviciul TV on demand Netflix, indisponibil in prezent in tara, conform a doua surse din piata IT&C.

n urma cu cateva luni, oficialii Netflix anuntau faptul ca urmaresc sa se extinda in mai multe state din lume, avand oferte personalizate si preturi diferentiate.

“Strategia noastra de expansiune internationala din ultimii ani a fost sa ne extindem cat mai repede, ramanand totodata profitabili la nivel global. Progresul a fost atat de puternic, incat putem finaliza expansiunea globala in urmatorii doi ani, deci mult mai devreme decat ne-am asteptat. Ne propunem sa obtinem profituri globale semnificative incepand cu anul 2017. Oferim serviciile Netflix in circa 50 de tari si deja am invatat ce continut prefera oamenii. Accelerarea extinderii la 200 de tari va fi posibila mai ales gratie dezvoltarii extraordinare a internetului, inclusiv pe telefoane, tablete si televizoare inteligente”, au declarat Reed Hastings, CEO Netflix si CFO-ul companiei, David Wells, intr-o scrisoare catre actionarii Netflix, transmisa la inceputul anului curent.

In Romania exista mai multe servicii de streaming on demand, precum Voyo,TelekomTV.ro, HBOGo.

Ramane de vazut ce preturi va practica compania americana si ce seriale/show-uri vor fi disponibile in tara.

Pe de alta parte, la nivelul Uniunii Europene, exista o propunere prin care consumatorii cu abonamente la Netflix, dar si alte servicii media, ar putea sa vada filme si seriale in tot spatiul UE; de exemplu, daca ai abonament facut in Germania si calatoresti pana in Belgia in concediu, abonamentul va continua si vei putea accesa acelasi continut, la acelasi pret, si in Bruxelles.

Propunerea este saptamana aceasta pe ordinea de zi. In prezent, companiile media au permisiunea de a bloca utilizatorii in a accesa continut on-demand in statele membre UE.