Pokemon Go lansat oficial in România

Pokemon Go a ajuns şi în România! El este disponibil în App Store pentru iPhone şi iPad, la aproape două săptămâni de la lansarea oficială. Însă, dacă ai deja instalat acest joc, descărcat de pe alte site-uri, nu trebuie să îţi instalezi neapărat, versiunea din Store. Aceasta nu aduce nimic nou, hărţile sunt aceleaşi.

Pokémon GO, cel mai nou trend în materie de jocuri pe mobil, a fost lansat de Nintendo pe data de 6 iulie pe iOS şi Android.

Acesta a declanşat o adevărată nebunie în rândul tinerilor din întreaga lume, numărul descărcărilor din SUA,Australia şi Noua Zeelandă depăşind toate aşteptările.

Pokemon GO este deja mai downloadat decât Tinder, iar în America are aproape la fel de mulți utilizatori zilnici caTwitter.

Americanii petrec circa 43 de minute pe zi jucându-se pe Pokemon GO, în condiţiile în care a doua cea mai utilizată aplicaţie este WhatsApp, cu 30 de minute. Instagram este folosit timp de 25 de minute, iar Snapchat, aproape 23 de minute.

Mecanismul jocului este destul de simplu. După descărcarea jocului pe mobil, pokémonii „apar” în jur, dar pot fi văzuţi doar dacă este folosită camera smartphone-ului.

Pokémon GO foloseşte GPS-ul smartphone-ului şi ceasul pentru a stabili exact locaţia în care se află jucătorul şi face ca pokemonii să apară, care pot fi văzuţi doar pe ecranul telefonului.

Tot prin intermediul ecranului, pot fi capturate şi personaje pentru ca mai apoi să poată fi folosite în arene special create.

pokemon go