Proiectul HBO “Slender Man” este cea mai recentă saga de crime despre care va vorbi toată lumea

Cu siguranță va fi urmărit de fanii proiectelor “Making a Murderer” și “The Jinx”.

Slender Man este un personaj ce a luat naștere pe internet, o creatură fictivă care se hrănește cu copii. Deși legenda a apărut online prima oară în jurul lui 2009 – fiind rezultatul poveștilor fan fiction și al unor imagini (terifiante) lucrate în Photoshop – publicul american a auzit de Slender Man în 2014, când două fetițe de 12 ani dintr-un orășel din Winsconsin și-au înjunghiat prietena de 19 ori deoarece Slender Man le-a cerut acest sacrificiu. Dacă făceau ce le-a cerut, fetele puteau să trăiască cu el în casa din pădure.

Sunt lucruri terifiante bine documentate în acest excelent articol despre fete apărut într-o revistă din New York. Iar acum, povestea lor este prezentată de HBO. Irene Taylor Brodsky, regizoarea nominalizată la premiile Academiei, a primit acces exclusiv la familii timp de 18 luni pentru a crea “Beware the Slenderman” pentru HBO.

Potrivit Indiewire:

Brodsky folosește terifianta creatură (fictivă) pentru a explora nu numai efectul pe care-l are internetul asupra acțiunilor din viața de zi cu zi, dar și modul în care era digitală afectează imaginația și acțiunile copiilor. Regizoarea a primit acces exclusiv la famiile ambelor fete acuzate de crimă și, cel mai probabil, documentarul ei va da naștere unor dezbateri aprige (și probabil unor temeri).

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film South By Southwest vineri, 11 martie. Nu se cunosc încă detalii despre momentul când va avea premiera la HBO.