Radio 21 își schimbă denumirea

Schimbare importantă în zona de radio. Un radio lansat la începutul anilor 90 își schimbă denumirea. Este vorba de Radio 21, care își schimbă denumirea în Virgin Radio, din 9 ianuarie 2017.

CNA a aprobat în ședința de astăzi noua denumire, dar și un nou acționariat, în urma căruia Lagarderre, care până acum avea 20% din societate, devine acționar unic.

Motivul schimbării? Prăbușirea din ultimii ani a audienței postului. „Din lider absolut, cu 500.000 de ascultători în București și 1,5 milioane în urban, Radio 21 a ajuns să numere acum mai puțin de 100.000 de ascultători în București și sub 500.000 în urban”, se arată în motivarea reprezentanților postului de radio.

„Este radioul care a lansat cele mai de succes emisiuni de matinal din România: aici s-au format și s-au dezvoltat cuplurile Șerban Huidu și Mihai Găinușă, precum și Mihai Morar și Daniel Buzdugan. Dar lipsa unei televiziuni în cadrul grupului, dubșată de nevoia de dezvoltare a celor patru realizatori a făcut ca aceștia să aleagă alte instituții media, unde au putut lansa și emisiuni TV de succes. Primii au părăsit grupul în 2003, ceilalți în 2008. De atunci, Radio 21 a fost obligat să-i înfrunte, practic, pe cei care i-a creat”, se mai arată în documentul depus la CNA, în care se motivează transformarea postului.

Despre profilul Virgin Radio:

Postul va rămâne cu același format CHR (Contemporary Hit Radio). Postul va targeta persoane cu vârste între 15 și 29 de ani și „va difuza cele mai puternice hituri internaționale și românești ale momentului”, potrivit documentației postului. „Virgin Radio se va aventura să lanseze în premieră piese noi din repertoriul național și internațional, în încercarea de a-și crea propriile hituri, în acord cu formatul său muzical”

Odată cu schimbarea denumirii, se modifică și întreaga grilă de programe:

  • Matinalul Dimineața-n mare fel cu Bogdan și Shurubel se numi Virgin Tonic și va începe la 6.30.
  • De la 10.00 la 13.00 urmează emisiunea Virgin Music, cu Alice Tudor
  • De la 13.00 la 16.00 tot Virgin Music, cu Andrei Niculae, prezentator
  • 16.00 – 19.00 Andreea Remețan va face Virgin Drive
  • De la 19.00  la 22.00 Cristi Stanciu și Dj Rayen va face Music Mix