Scolile si gradinitele din Capitala si din 7 judete, inchise luni

Cursurile in scolile si gradinitele din Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu vor fi suspendate luni, anunta Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. In celelalte judete din tara afectate de caderile abundente de zapada si de viscol, deciziile privind sustinerea orelor de curs vor fi luate in aceasta dupa-amiaza, in cadrul colegiilor prefecturale.

Ora 17:14 Cursurile sunt suspendate luni si in judetul Buzau, potrivit Ministerului Educatiei.

In judetele Braila si Olt cursurile se vor desfasura partial. In judetul Dambovita, lipsa apei potabile a provocat suspendarea cursurilor in 7 unitati de invatamant de pe raza judetului.

Ora 15:53 Cursurile vor fi suspendate luni si in judetele Vrancea si Tulcea

Toate unitatile de invatamant din judetul Tulcea vor fi inchise luni, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), citat de Agerpres.

Cursurile din invatamantul preunivesitar vor fi suspendate luni si in judetul Vrancea, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mirabela Amarandei.

13:14 Ministerul Educatiei informeaza ca luni, 18 ianuarie 2016, cursurile vor fi suspendate in Capitala si in judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu.

Urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si inspectoratele scolare judetene Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu au decis, impreuna cu autoritatile locale, suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016.

In celelalte judete din tara afectate de caderile abundente de zapada si de viscol, deciziile privind sustinerea orelor de curs vor fi luate in aceasta dupa-amiaza, in cadrul colegiilor prefecturale.

Ministerul precizeaza faptul ca hotararea privind sustinerea ori suspendarea cursurilor trebuie sa tina cont de evolutia vremii si de siguranta elevilor si a profesorilor, precum si de asigurarea conditiilor proprii desfasurarii orelor de curs.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice este in permanenta legatura cu inspectoratele scolare din teritoriu si va reveni in cursul acestei zile cu informatii, in functie de evolutia punctuala a evenimentelor, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

12:18 Scolile vor fi inchise luni in judetul Ialomita, a anuntat prefectul Ialomitei intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Cursurile in scolile si gradinitele din Bucuresti si Ilfov vor fi suspendate luni, anunta Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice pe pagina de Facebook.

“Inspectoratele scolare judetene Bucuresti si Ilfov au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 18 ianuarie 2016, din cauza conditiilor meteo nefavorabile”, informeaza ministerul.

Estul si sudul Romaniei se afla, incepand de sambata seara, ora 20:00, sub cod galben si cod portocaliu de vant puternic, ninsoare si viscol. Avertizarea ANM este valabila pana astazi la ora 20:00. 11 judete si Capitala se afla sub incidenta codului portocaliu.