Trei antreprenori români readuc motoreta Mobra la viață

Trei antreprenori români vor să relanseze porducția motocicletelor MOBRA. La finalul spătămânii trecute a fost lansat un magazin care își propune să devină principala sursă de echipamente si accesorii pentru motociclistii pasionați de bătrână și pe viitor tânăra Mobra.

Mobra – rezistentă și rapidă – era sloganul sub care se vindeau motoretele fabricate în județul Brașov.

Trei tineri antreprenori investesc acum 500 de mii de euro pentru a readuce pe piața brand-ul românesc pe două roți. Cei 3 sunt în cautarea unui spațiu pentru productia Mobrei, care ar putea fi asamblată chiar la fabrica din Brașov, în timp ce motorul va fi furnizat de un producător din afara țării, însă numele acestuia este încă surpriză, al fel și cel al designerului.

Andrei Postelnicu este unul dintre cei care vor readuce mobra pe drumurile patriei.

Recunoscută printre motocicliști pentru modelele 50, 50 Super, Hoinar şi Mini, Mobra a fost unul dintre cele mai populare branduri din perioada comunismului, deşi pe seama sa circula şi gluma „Moarte sigură cu cobra, dar mai sigură cu Mobra”.

A fost produsă, timp de 23 ani, la fabrica Metrom din Brașov, în timp ce asamblarea era realizată la Uzina Mecanică Tohan.