Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter

Tumblr, una dintre cele mai de succes platforme de blogging, care se află sub aripa Yahoo, şi-a anunţat intrarea în spaţiul „live video”, intrând astfel în lupta pentru transmisii live pe internet, ce se dă acum între Facebook şi Twitter.

Lupta pentru transmisii live pe internet se dă acum între Facebook şi Twitter, deşi există mai mulţi jucători pe scenă.

Este vorba despre Tumblr, una dintre cele mai de succes platforme de blogging, care se află sub aripa Yahoo. Compania şi-a anunţat intrarea în spaţiul „live video” fără prea multe surle şi trâmbiţe, însă este posibil să asistăm la crearea celui de-al treilea jucător important în cursa pentru primul loc.

Tumblr este o platformă bazată pe imagini şi gif-uri, iar adoptarea noului trend care implică clipuri video live ar trebui în teorie să se potrivească perfect cu publicul tânăr care frecventează diversele pagini ale platformei.

tumblr giv live video MCR
Majoritatea conţinutului publicat pe acestea este în format foto sau animat, însă există destule blog-uri care publică clipuri video pe această platformă. Avantajul Tumblr este posibilitatea de a da mai departe un material printr-o simplă apăsare de buton, funcţia „reblog” adăugând orice articol de la un alt utilizator pe pagina personală.Platforma „Live Video on Tumblr” va debuta astăzi, 21 iunie şi va putea fi accesată la adresa livevideo.tumblr.com. Există deja câteva transmisii live programate pentru debutul platformei (spune descrierea). 

 

Rămâne de văzut dacă funcţia live video va fi însă deschisă tuturor utilizatorilor de Tumblr, sau dacă acesta va fi doar un nou mod de a consuma conţinut produs de companie.